Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/parfumeplus.dk/96uk-kopenhago.dk/wp-content/plugins/codestyling-localization/includes/idna_convert.class.php on line 421
Din krop røber når du lyver - Volapyk på alle sprog

Din krop røber når du lyver

Product Information

Måske du har set den amerikanske krimi serie Lie To Me, med Tim Roth i hovedrollen. Her spiller han Dr. Cal Lightman som ekspert i aflæse folks kropssprog og han hjælper med politiet med at afsløre hvem der lyver.

lie-to-me

Serien er selvfølgelig en dramatisering og hans kompetencer er en tand overdrevet. Men ikke desto mindre kan du ud fra folks kropssprog aflæse om de lyver. Det er bare rigtig rigtig svært.

Grunden til det er så svært skyldes at der ikke kun er et enkelt signal som man gør når man lyver.

Når man lyver har man tendens til at have et specielt kropssprog, men det er individuelt fra person til person. Hvis du skal finde ud af om folk lyver, skal du først kende deres personlige kropssprog. Der kan være mange årsager til at de laver bestemte gør eller viser bestemte.

En af de mest berømte løgne var da Bill Clinton for åben skærm benægtede at have haft sex med Monica Lewinsky. Alverdens specialister i kropssprog pillede hans tale ned og fandt signaler på at han havde løjet. Specielt den løftede pegefinger. Se klippet her:

Der kan godt være noget om Clintons pegefinger afslører at han lyver, men alle disse analyser af hans kropssprog, er først kommet efter man havde fundet ud af han havde løjet.

 

Sådan undersøger du om folk lyver

Hvis du snakker med folk om et givent emne, og du er i tvivl om de lyver, så hold øje med deres kropssprog. Skift herefter emne til noget helt andet og se om deres kropssprog ændrer sig. Herefter skifter du så tilbage til det i oprindeligt emne og holder igen øje med om de ændre kropssprog.

Kan du se en forskel i kropssprog, så kan der altså være noget som om oprindeligt emne som betyder noget. Men om ”noget” er en løgn er som sådan ikke sikkert.